Det er en smakssak hvordan man vil ha bildene sine redigert og om man i i det hele tatt vil redigere dem. Bildene jeg skal vise dere under syntes jeg selv er like fine uredigert som redigert. Jeg bruker appen «VSCO» til å redigere bildene mine for eksempel til Instagram. Personlig til mine kanaler juster jeg kun litt på farge, kontrast osv. Under kan dere se noen forslag til hvordan jeg redigerer bildene mine:

FØR OG ETTER:

Filter:

I VSCO appen får man noen gratis filtre, men man kan også kjøpe en pakke hvor man får tilgang til alle filtrene. Dette koster en hundrelapp i året, og det er noe jeg syntes er verdt det. Et lite tips er å markere de man liker best som «favorite» så er det lettere å finne frem til de senere, da det er veldig mange filtre å velge i. Noen av mine favoritter er A4, A6, S2, DOG1 og B3.

På dette bildet valgte jeg A6 og justerte styrken ned til 9,6.

Lysstyrke og kontrast:

Lysstyrke og kontrast er to av de funksjonene jeg bruker hyppigst. På bilder som i utganspunktet har en lys «vibe» liker jeg å skru opp lysstyrken bittelitt, og på bilder som har en mørkere «vibe» liker jeg å skru lysstyrken bittelitt ned. På bilder med mørke/svarte klær eller detaljer syntes jeg det er fint å skru kontrasten litt ekstra opp. Dette hjelper å skjule eventuelt støv og smuss, og gjør at plaggene ser renere og mørkere/svartere ut.

Klarhet og korn:

Det finnes en funksjon som heter klarhet og en som heter skarphet. Jeg bruker som regel klarhet, men her er det bare å prøve seg frem. Denne funksjonen gjør bildene litt ekstra skarpe, noe jeg syntes jeg er fint på bilder av detaljer.

Korn derimot er det ofte veldig delte meninger om. Jeg bruker det så og si alltid, men som regel i en liten mengde. Dette gjør at bildene blir litt kornete, og kan ofte få bildene til å se «vintage» aktige ut.

Alle bilder er forskjellig og her er det bare å prøve seg frem. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *