Driver du en liten bedrift og trenger noen tips når det kommer til Instagram? 

Tipsene kan brukes av alle, men ha i bakhodet at de er ment for en liten bedrift som selger klær el.

Med utgangspunkt i at du har opprettet en instagramprofil med et relevant navn, et fint profilbilde og link til nettsiden din i bioen, så vil jeg gi deg noen tips til hvordan du kan løfte instagramprofilen din. Det finnes ingen fasit, men dette er mine tips:

1. Kvalitet

Sørg for å ta gode bilder. Du trenger ikke et rådyrt speilreflekskamera for å ta gode bilder. Tenk på komposisjonen i bildene du tar. Hvis du for eksempel skal ta bilde av en genser så er det lurt å rydde bort alle forstyrrende elementer i bakgrunnen. Heng gjerne genseren opp på en kleshenger foran en fin og ryddig bakgrunn. Eller enda bedre, få noen til å ta den på seg, potensielle kjøpere vil nok se hvordan genseren sitter på.

2. Hashtag og emoji ☺️💛

Bruk gjerne hashtags under bildene du poster, men ikke overdriv. Det holder med et par. For å bruke bildet av genseren som eksempel igjen: hashtag gjerne merket på genseren, eller bruk andre populære hashtags som er relevante i forhold til ditt bilde og din bedrift. Det samme gjelder emojier. Bruk dem gjerne, men ikke overdriv.

3. Høydepunkter

Hvis du poster instagramstories så husk å lagre disse som høydepunkter. Da kan følgerne dine kan gå tilbake å se hva du har postet selv etter 24 timer. Det kan være smart å lage forskjellige kategorier slik at følgerne lett kan finne det de eventuelt leter etter. 

høydepunkter på instagram


4. Engasjer følgerne dine

Ha spørsmålsrunder, quizer og meningsmålinger for å engasjere følgerne dine. Dette er en ypperlig måte hvor følgerne dine kan komme med tilbakemeldinger.

5. Instagram shopping

I 2018 lanserte Instagram en ny funksjon som gjør det superenkelt å handle via Instagram. Du kan tagge det du legger ut bilde av slik at man kan trykke seg rett inn på nettsiden din å handle. Ps.Du kan tagge flere produkter i hvert bilde. Hvis du trykker her kommer du til Instagram sin bruksanvisning for å sette opp Instagram shopping.

6. Bedriftsprofil

Gjør profilen din om til en bedriftsprofil. Da kan du lett følge med på publikumet ditt og aktiviteten på profilen din. Dette verktøyet gjør det lettere for deg å se målgruppen din og kunne tilpasse innholdet deretter. Hvis du trykker her kommer du til bruksanvisning for å sette opp bedriftsprofil.

bedriftsprofil på instagram


7. Video

Folk elsker videoer. Hvis du har vært i tvil om du skal poste videoer så ikke tvil, post!

8. Kommuniser

Kommuniser med følgerne dine. Svar på kommentarer og chat med dem. Lykke til!

Tags:

1 Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *